Konnan kuulumisia: jälkeä, haukkua, mutta ei pussailua.

Moikka kaverit! Sori kun musta ei oo kuulunut hetkeen… Mulla, Muskalla ja mammalla on ollut iso suru.. Mun iskä, Kepu, lensi koirientaivaaseen 2 vkoa sitten 😢. Meillä on ihan hirveä ikävä edelleen. Kyllä me nyt on jo päästy arkeen kiinni ja on treenailtukin. Niin ja hei, kävinhän mä mamman kanssa suorittaan Pelastuskoiraliiton jäljen päivännäön loppukokeen hyväksytysti läpi 9.7.2016! Palataan siihen vielä hieman myöhemmin.

Nyt mä oon treenannut tosi ahkeraan haukkuilmaisua. Eli mun pitää osata alkaa haukkumaan kovasti, kun löydän jonkun ihmisen metsästä tai mistä vaan kun olen töissä ja etsimässä. Mua on nyt coutsannut mamman apuna toi yks Onni. Se Onni on muuten aika mainio heppu, se menee aina johonkin piiloon ja sit mun pitää löytää se ja alkaa haukkumaan nopeasti ja kovaa. Sitten kun mä olen haukkunut sitä hyvin, niin se antaa mulle sellasen tyynyn, jota saan paiskoa omiin kylkiini ja välillä vien sitä tyynyä mammalle tai Onnille, jotta voidaan vetää sitä kilpaa. Se on ihan huippua!!

Nyt tietysti ihmettelette, että miksi vain Onni? No mamma sanoo, että siksi nyt vain Onni tekee mulle tätä treeniä, koska nyt on palkkauksen osuttava täydellisesti kohdalleen, jotta musta tulee itsevarma haukulla ja että opin siellä oikean käytösmallin toimia. Ja sit vielä että opin sen ainoan tavan, millä keinoin sen palkan saan. Mamma on sanonut, ettei siellä saa alkaa pussaileen, eikä mennä syliin halimaan, vaan siellä pitää heti alkaa haukkumaan tomerasti! Ja niin mä olen tehnyt! Sitten kun tämä onnistuu 100% varmasti joka tilanteessa Onnin kanssa, niin sitten voi olla muitakin haukuttavia.

2016-08-12-k

Niin, siitä jälkikokeesta; Siellä oli tosiaan 4 tuntia vanha jälki. Näissä kokeissa jälki nostetaan tienvarren haravointina, eli lähdetään kulkemaan tien myötäisesti ja mä haistelen, että onko siitä kukaan mennyt metsään tai tullut metsästä tielle. Mä bongasin sieltä jäljen, joka lähti metsään. Se jälki oli n. 2 km pitkä ja siellä oli 90 asteen kulmia ja 45 asteen kulmia. Esineitä oli 4, jotka löysin kaikki! Siellä oli muovinen voiveitsi, sulkapallo, sukka ja avainnauha. Sitten se päättyi siihen, kun jäljentekijä löytyi!! Mamma kehui, että ajoin hienosti ja tarkasti jäljen. Yhtään kertaa en hukannut jälkeä!

Nyt siis mulla on kaikki jälkikokeet suoritettuna Pelastuskoiraliiton puolelta! Sitten henkilöetsinnän kokeet odottavat seuraavaksi ja se VIRTA.

Mutta palataan taas aiheeseen! Täytyy lähtee tästä pellolle treenaamaan jälkeä! (Mamman mielestä oon vähän Hessu Hopo ja huoleton sellainen tuolla peltojäljellä 😆 Pitää kuulemma saada mut tarkemmaksi siellä! 😉)

T: Konna

%d bloggaajaa tykkää tästä: