AlmaVetin leikkaustiimi aina valmiina

Eläinklinikka AlmaVet on nyt toiminut puolen vuoden ajan! On ollut suunnaton ilo ja kunnia saada palvella teitä kaikkia ja olemme häkeltyneitä, miten upean, lämminhenkisen vastaanoton olemme teiltä saaneet. Parempaa alkua emme olisi uskaltaneet edes unelmoida! KIITOS <3 Annetaanpa pehmytosakirurgiaan intohimoisesti suhtautuvan eläinlääkäri Suvin kertoilla omia ajatuksiaan AlmaVetin klinikasta: Ensimmäinen puoli vuotta on nyt omaa yritystä pyöritetty. Koska oma työni painottuu voimakkaasti kirurgiaan, on työpaikan sydän mielestäni ehdottomasti huippuhienossa leikkaussalissamme. Kuinka sattuvaa, että lempileikkaukseni englanninkielinen lyhenne sattuu olemaan LOVE *

2016-11-1-av2

Moderni sali ei ole aina se lämminhenkisin paikka: monitoreita, piuhoja, laitteita kun löytyy iso kasa, ja kaikki on, tai ainakin pyrkii olemaan, mahdollisimman steriiliä ja puhdasta. Ihmisten kulkemistakin on rajoitettu, saliin ei saa mennä ja tulla miten vaan! Ihmispuolen leikkaussalien tavoin ilmanvaihto leikkaussalissamme on kontrolloitua, jotta ilma ei kulkisi valmistelutiloista leikkaussaliin vaan aina sieltä poispäin.

Tähystyslaitteistomme täydentyi syksyn alussa uudella parempitasoisella kameralla tähystysleikkauksiin, sekä suurella, varren avulla kääntyvällä monitorilla. Laitteisto vastaa pitkälle ihmispuolen vastaavia. Mini-invasiivisuus ja leikkaustekniikoiden kehittäminen vähemmän kipua ja kudosvauriota aiheuttaviksi on meille sydämen asia. Viime viikonloppuna koulutimme muuten taas 8 uutta eläinlääkäriä tähystysleikkausten saloihin! Tämä on asia, josta olemme äärettömän ylpeitä!

2016-11-1-av1

Leikkaussalin toiminta on pitkälti kiinni leikkaustiimissä työskentelevistä ihmisistä. Pääosa haastavista leikkauksista keskittyy meistä eläinlääkäreistä minun, eli Suvin, harteille. Anestesiasuunnitelma, eli suunnitelma käytettävistä lääkkeistä, kyseiseen nukutukseen liittyvistä erityisistä riskeistä, mahdollisista odotettavissa olevista ongelmatilanteista ja muusta kyseiseen leikkaukseen liittyvästä, tehdään ennen jokaisen potilaan rauhoittamista yhdessä leikkaustiimin eläinlääkärin ja hoitajan kanssa. Kaikki on siis tarkkaan mietitty, ja jokainen nukutus on suunniteltu riskien minimoimiseksi. Tänä päivänä nukuttaminen on varsin turvallista ja riskit ovat minimaaliset.

Anestesiapuolesta hoitajatiimissämme vastaa ensisijaisesti Noora (lue Tepon tarina Nukku-Noorasta) Kaikki eläintenhoitajat osallistuvat kuitenkin leikkaussalityöskentelyyn, ja anestesianvalvonta on kaikille tuttua. Pienessä yrityksessä muutenkin roolit saattavat vaihdella nopeaan tahtiin, pääasia on, että työskentely on sujuvaa. Eläinlääkäri saattaa laskuttaa, hoitaja kanyloi tai tutkii verinäytteet laboratoriossa tai eläinlääkäri seuraa heräävää potilasta heräämössä. Tärkeintä on, että tiimityö on sujuvaa ja yhteistyö toimii – eläinten ja ihmisten välillä.

Näiden kuuden upean kuukauden kunniaksi tarjoilemme kahvia & rakkaudella leivottua pullaa perjantaina 4.11.2016 klo 8-17. Lämpimästi tervetuloa 🙂

*) laparoscopic ovariectomy eli munasarjojen poisto tähystyksellä

2016-11-1-av

%d bloggaajaa tykkää tästä: