Vilhelmiina-mummun anestesia

Muistatko vielä Vilhelmiinan, joka osallistui kesällä Tassunjälki sydämessä -kilpailuumme? Omistaja Johanna kuvaili tuolloin rakasta ystäväänsä näin: ”Mummussa on niin karjalankarhukoiran reviiritietoisuutta, sinnikkyyttä sekä beaglen älykästä, hellää ja sävyisää luonnetta sekaisin.” Vilhelmiina on jo huikeat 16 vuotta ja 9 kuukautta eli melkoinen rautarouva! Yhdessä omistajan ja eläinlääkäritiimimme voimin punnittiin vaihtoehdot. Paikallispuudutus ja kynnenpoisto hereillä – mahdollista, mutta hoitotiimi ja omistaja tietävät lievästi dementoituneen koiran hätääntyvän helposti. Hieman mietintää ja verikokeet, minkä jälkeen anestesian puolesta näytettiin vihreää valoa. Ikäisekseen Vilhelmiina on kuitenkin loistavassa kunnossa. Samassa anestesiassa poistettiin mummun hammaskivet.

Toipuminen nukutuksesta sujui loistavasti. Jälleen yksi esimerkki, että vanhankin lemmikin voi turvallisesti nukuttaa 🙂

Oheinen video on kuvattu heräämössä alle puoli tuntia toimenpiteen päättymisen jälkeen. Hieman pää sekaisin, mutta muuten herääminen ja toipuminen sujuivat hienosti. Toipilasaikana tehtiin myös hieman lääkitysmuutoksia, ja nyt muutama viikko episodin jälkeen mummukoira näyttää nuortuneen kummasti! Ihanaa joulun odotusta Vilhelmiinalle ja Johannalle <3

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: