Valmistautuminen operaatioon

Eläinlääkärimme Teppo, tuo tunnettu kynäniekkamme, laati taannoin ohjeistuksen kaikille operaatioon tuleville lemmikeille ja erityisesti heidän omistajilleen. Näin uuden viikon (kyllä lomalaiset, nyt on maanantai!) kunniaksi tämä oiva ohjeistus on jälleen ajankohtainen 💙💚

Huomenna koiruudella olisi sitten tällit nukkumatin kanssa. Tässäpä olisi muutama ohje tuota tapaamista varten.

1. Ruokinta: evästä ei saa antaa operaatiopäivänä, se on kesken unien tuleva yrjö vaarallista. Ruokaa voi antaa normaalisti nukutusta/rauhoitusta edeltävänä iltana. Poikkeustapauksina ovat pennut, erityisen vanhat eläimet sekä esim. diabetestä harrastavat potilaat. Huikkaa saa ottaa kotosalla – siis vettä, ei väkeviä…

2. Turkinhuolto: tunkiossa tai ojanpohjalla pyörähdellyt potilas on aina himpunverran haasteellinen kaveri noin kirurgin mielestä. Erityisen likainen potilas on syytä pestä ennen operaatiota.

3. Henkilökohtaiset varusteet: koiruudelle voi ottaa matkaan oman peiton, se kun haisee hyvältä, siis koirasta. On vaan mukavampi herätä, kun paikka haisee tutulta. Siihen peittoon kannattaa laittaa oma nimi, ettei mene unirievut sekaisin ja kaverin mieli mustaksi…

4. Vaatetus: Leikkauksen jälkeen koira saa joskus mukaansa kaulurin. Tämä on laitos, jolla melkein näkee Eestin television lähetykset. Kaulurin käyttöä voi halutessaan harjoitella jo ennen operaatiota, hae systeemi tällöin klinikalta jo etukäteen. Jos kotosalla jo on kauluri tai suojapuku, niin ota se ihmeessä mukaan.

5. Muut sairaudet ja mahdolliset allergiat: nämäpä muuten on melkoisen tärkeät tiedot, kerrothan kaikki tiedossa olevat sairaudet ja allergiat hoitohenkilökunnalle.

6. Lääkitykset: jos potilaalla on jatkuva lääkitys, niin kysy siltä lääkäriltä mitä tehdään, saattaa olla nimittäin tärkeät napit kyseessä…

Jos muuten jäi kysyttävää, niin soitathan numeroon 029 1700 165. Ohjeistuksen laati: eläinlääkäri Teppo Heinola

%d bloggaajaa tykkää tästä: