Kennelyskärokotukset 14.- ja 17.9.

Flunssakausi lähestyy ja AlmaVetin kennelyskärokotuskampanja on täällä! Lauantaina 14.9. (klo 9-14.30) ja tiistaina 17.9. (klo 9-15) rokotetaan oikein urakalla! Ajan (10min) voit varata nettiajanvarauksestamme. Teppo kirjaili hieman saatesanoja kennelyskäkampanjalle 👇🏼

Se on kohta flunssakausi taas virallisesti avattu, nimittäin koiramaailmassa, ainakin Keski-Suomen osalta. Ei tarvitse olla kummoinen Sherlock jotta voi päätellä kennelyskäepidemian alun täällä Jyväskylän nurkilla. Jotakuinkin viikko kansainvälisen näyttelyn jälkeen alkaa jäätävä yskiminen. Jos aihe ei ole tuttu ja sinulla sattuu olemaan luppoaikaa, klikkaappa liitteenä olevaa linkkiä niin saat nähdä, kuulla ja lukea kuinka yskä iski meille: https://www.facebook.com/SuvijaTeppo/videos/499536876882805/

Virukset ja bakteerit leviävät paremmin kun ympäristössä on paljon niille alttiita isäntiä. Sama juttu toimii myös toisinpäin, jos koululuokassa on yksi räkätautinen vekara niin kohtalaisella vastustuskyvyllä varustettu mukula saattaa pärjätä samassa luokassa ihan hyvin. Jos samaan luokkahuoneeseen ympätään kerralla 20 räkätautista gangsteria niin huolimatta sen oman mukulan vastustuskyvystä, ihan varmasti joutuu hommaamaan töistä vapaata kun oma ipanakin sairastuu. Juurikin tästä syystä ihmisiä rokotetaan flunssan vuoksi kausiluontoisesti juuri ennen kuin se influenssavirus pölähtää meidän rannikolle. Kun suurin osa populaatiosta on vastustuskykyisiä, ei tauti pääse leviämään.

Hirvittävällä päättelykyvyllä ja kohtalaisella extrapoloinnilla päädyimmekin siihen, että me pidämme Almavetissa rokotuskampanjan muutamaa viikkoa ennen Jyväskylän kansainvälistä näyttelyä. Rokotamme koiria kahtena päivänä, 14.9 ja 17.9. Siis vuonna 2019. Käytössä on nenän kautta annettava rokote. Se nimittäin sisältää virusten lisäksi myös tuon bordetella bakteerin. Reilu kuukauden ennakko johtuu siitä, että tämä rokote aiheuttaa osalle koirista lievän ylähengitystietulehduksen, tila on vaaraton ja se kertoo siitä että vaste on kunnollinen. Ei kuitenkaan ole mukavaa, että koiralla on räkä poskella juurikin näyttelyssä. Paitsi Bernhandilaisilla, niillä on aina räkä poskella…

Rokotukset tehdään joukkorokotuksena. Joukkorokotuksessa koirille tehdään vain pikainen yleistarkastus, varmistathan itse että koirasi on terve. Jos sillä koiruudella on silmätulehdus tai anaalirauhaset ahdistaa, niin joukkorokotuksen yhteydessä niitä ei kyllä ehdi hoitamaan. Varaa niitä varten kunnollinen aika, vaikkapa se medän rokotus ja terveystarkastuskäynti. Silloin ehtii tekemään vähän muutakin.

Rokotuksen hinta on 39€/koira, eihän se sovi että me polkisimme hintoja. Mutta me lahjoitamme jokaisesta rokotuksesta 2€ Karajan löytöeläinkodille. Karaja on se paikka kun huolehtii niistä Jyväskylän ja Muuramen karanneista ja hylätyistä lemmikeistä. Hyvään käyttöön menee tämä lahjoitus.

AJANVARAUKSEEN TÄSTÄ

%d bloggaajaa tykkää tästä: