Apua koiran iho-ongelmiin

Koirakaverisi raapii, rapsuttaa, kuopsuttelee ja nuolee ihoaan tuon tuosta? Iho saattaa myös punoittaa ja muutenkin karvakuonon olemuksesta on havaittavissa epämukavuutta? Koiran iho voi oireilla monella tapaa ja oireita voi ilmetä niin ihon pinnassa, turkissa kuin koiran käytöksessäkin.  Sairaan ihon pinta saattaa olla epätavallisen kuiva, se voi hilseillä, punoittaa tai olla normaalia rasvaisempi. Iholla saattaa olla näppylöitä tai muita epätasaisuuksia ja koiran tuoksu voi olla muuttunut. Turkki saattaa olla ohentunut ja koirakaveristasi irtoaa normaalia enemmän karvaa. Koirasi käytös saattaa olla tuskaisen epämukavaa nuolemista ja jatkuvaa rapsuttelua.

Jos tunnistat koirasi edellä mainituista oireista, on syytä kääntyä ammattilaisten pakeille. Kyseessä voi olla eläinlääkärin hoitoa vaativa ihosairaus, bakteeriperäinen ihotulehdus, allergia tai esimerkiksi ulkoloistartunta. Koiran iho on monipuolinen kokonaisuus ja sen oireilu voi olla seurausta monenlaisista aiheuttajista.

AlmaVetin ihoklinikalla autamme iho-ongelmaisia lemmikkejä. Eläinlääkäreistämme Viivillä on pitkäaikainen kokemus ja perehtyneisyys aihepiiristä, joten ihoklinikan potilaat ovat erinomaisissa käsissä. Ennen vastaanotolle saapumistasi voit kirjailla ylös havaitsemiasi oireita sekä muistella oireiden etenemistä, mahdollisia ympäristömuutoksia ja muita ongelmiin liittyviä seikkoja, kuten lääkityksiä, ruokavaliota, tehtyjä matkoja sekä koirasi sairaushistoriaa.

Varaa aikasi AlmaVetin ihoklinikalle TÄSTÄ

%d bloggaajaa tykkää tästä: