Vaativa pehmytosakirurgia

Eläinlääkäreistämme Suvi Heinolalla on pitkä ja laaja kokemus erilaisista pehmytosaleikkauksista. Teemme hyvin monipuolisesti ei-ortopedisia leikkauksia. Ortopedista kirurgiaa (murtumaleikkaukset, ristisideleikkaukset jne.) emme tee.

Pehmytosaleikkauksista tavanomaisimpia ovat tähystysleikkausten lisäksi mm. sappirakonpoistoleikkaus, jonka teemme avoimella tekniikalla pienestä n 5 cm haavasta. Toipuminen sappirakonpoistosta on yleensä nopeaa, ja vakavien komplikaatioiden riski on klinikallamme muutaman prosentin (1-2%) luokkaa. Sappirakonpoisto tehdään tavallisimmin mukoseele sappisairauden, sappikivien tai sappirakon kroonisen tulehdustilan vuoksi.

Hengitysteiden osalta teemme brakykefaalisen oireyhtymän kirurgista korjausta (BOAS leikkaus), nieluhalvaus leikkauksia, koepalojen ottoa rintaontelosta sekä jopa keuhkolohkon poistoja ja sydänpussin avausta tähystysleikkauksella.

Vatsaontelokirurgiaa edustavat erilaiset kasvainleikkaukset esim. insulinooma, pernakasvain, maksakasvain, munuaisenpoisto, suolistokasvaimet. Akuuttikirurgiaa kuten vierasesineen poisto suolesta tai mahalaukusta, mahalaukun kiertymä, keisarileikkaus tehdään mahdollisuuksien mukaan ylimääräisinä leikkauksina kiireisten leikkaussalipäivien tohinassa. Mahalaukun kiertymän ennaltaehkäisevä leikkaus tehdään meillä aina tähystysleikkauksena. Koepalan otot vatsaontelon elimistä tehdään mahdollisuuksien mukaan tähystysleikkauksella.

Virtsatiekirurgia ja lisääntymiselimet: mm. ektooppinen ureter korjausleikkaukset, virtsakivileikkaus tähystysavusteisena mini-invasiivisena leikkauksena, virtsarakon ja munuaisen kasvaimet, märkäkohtuleikkaus, kiveskasvaimet, kastraatio, piilokivesleikkaus tarvittaessa tähystysleikkauksena. Maitorauhaskasvain narttukoiralla on yksi yleisimmistä pehmytosakirurgisista leikkauksista.

Kasvainkirurgia käsittää pääosin erilaisten ihokasvainten poistoa eri tekniikoin. Teemme myös ihosiirteitä vaativia kasvainleikkauksia. Kasvainleikkauksessa tärkeää on suorittaa ensimmäinen leikkaus niin hyvin, että täydellinen parantuminen kasvainsairaudesta on mahdollista.

Pään alueen kirurgia: korvakäytävän leikkauksellinen poisto (TECABO), sylkirauhasen poisto, kilpirauhaskasvain, tavanomaiset silmäleikkaukset (kirsikkasilmä, luomikasvaimet, silmänpoisto).

Takapuolen alueen kirurgia: Anaalirauhasten poisto, anaalirauhaskasvain, perätyräleikkaus, perianaaliadenoomat, peräsuolen kasvaimet ja polyypit.

Modernin leikkaussalimme toimintaan kuuluu olennaisena osana eläinlääkärikollegoiden opastaminen leikkauksiin. Koulutamme nuorempia kollegoita sekä eläinlääketieteen opiskelijoita kirurgian saloihin. Ammattitaitomme on meille suuri ylpeyden aihe!

Leikkaussalimme on hyvin varusteltu. Tehokkaan ja turvallisen leikkaussalitoiminnan kulmakivi on toimiva välinehuolto. Välinehuollon laitteemme ovat vastaavia kuin ihmispuolella käytetään isommissa sairaaloissakin. Leikkaussalilaitteistoihin kuuluvat Karl Storzin monipuoliset, eläinpuolelle suunnitellut tähystyslaitteet sekä KLS Martinin Marseal kudosfuusiolaitteisto. Vaativissa leikkauksissa tarvittavat staplerit ym. kuuluvat salimme varustukseen. Modernit laitteet ja laadukas välinehuolto sekä ammattitaitoinen hoitohenkilökuntamme takaavat minimaalisen antibioottien käytön leikkaussalissamme.

Haluatko lisätietoja?
Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 029 1700 165 tai lähetä meille sähköpostia os. info@almavet.fi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: