Ajankohtaista

Aktiivisen koiran terveystarkastus

Nyt on hyvä aika hoitaa touhukkaan koirakaverin terveysasiat kuntoon! Tarjoamme aktiivi-ikäiselle koiralle terveystarkastuksen, joka sisältää perusteellisen kliinisen yleistutkimuksen päästä häntään sekä liikkumisen arvioinnin. Käynnin yhteydessä tutkitaan perusveriarvot (verenkuva, elinarvot) verinäytteestä. Käynti painottuu ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon.

Joukkorokotukset kennelyskää vastaan la 23.9. ja 7.10.2017

Nyt kannattaa varustautua koirien flunssakauteen ja piipahtaa rokotuttamassa tessu kennelyskää vastaan. AlmaVetin joukkorokotukset järjestetään lauantaina 23.9. ja 7.10. klo 10-14. Rokotuksen hinta on 39 €/koira. Lahjoitamme jokaisesta rokotteesta 4 € eläinsuojelutyöhön.

Päivien aikana tarjolla on myös ESSENTIAL-koiranruokamaistiaisia. Varaa aika kätevästi nettipalvelussamme > silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Voit myös rimpauttaa numeroon 029 1700 165.

Lue lisää kennelyskästä eläinlääkärimme Tepon kertomana tästä >

Se on kohta flunssakausi virallisesti avattu Keski-Suomen osalta, nimittäin koiramaailmassa

Ei tarvitse olla kummoinen Sherlock, jotta voi päätellä kennelyskäepidemian alun täällä Jyväskylän nurkilla: jotakuinkin viikko kansainvälisen näyttelyn jälkeen alkaa yskiminen. Jos aihe ei ole tuttu ja sinulla sattuu olemaan luppoaikaa, klikkaapa tästä, niin saat nähdä, kuulla ja lukea kuinka yskä iski taannoin meille.

Virukset ja bakteerit leviävät paremmin silloin, kun ympäristössä on paljon niille alttiita isäntiä. Sama juttu toimii myös toisinpäin: jos koululuokassa on yksi räkätautinen vekara, niin kohtalaisella vastustuskyvyllä varustettu mukula saattaa pärjätä samassa luokassa ihan hyvin. Jos samaan luokkahuoneeseen ympätään kerralla 20 räkätautista gangsteria, niin huolimatta sen oman mukulan vastustuskyvystä, ihan varmasti joutuu hommaamaan töistä vapaata, kun oma ipanakin sairastuu.

Juurikin tästä syystä ihmisiä rokotetaan flunssan vuoksi kausiluontoisesti, juuri ennen kuin se influenssavirus pölähtää meidän rannikolle.

Hirvittävällä päättelykyvyllä ja kohtalaisella extrapoloinnilla päädyimmekin siihen, että me pidämme AlmaVetissa rokotuskampanjan 3-4 viikkoa ennen Jyväskylän suurnäyttelyä. Rokotamme koiria kahtena lauantaina: 23.9. ja 7.10. klo 10-14- Ajan voit varata kätevästi netissä tästä linkistä >

Käytössä on nenänkautta annettava rokote, sillä se sisältää virusten lisäksi myös tuon bordetella-bakteerin. Kuukauden ennakko johtuu siitä, että tämä rokote aiheuttaa osalle koirista lievän ylähengitystietulehduksen. Tila on vaaraton, ja se kertoo siitä, että vaste on kunnollinen. Ei kuitenkaan ole mukavaa, että koiralla on räkä poskella juurikin näyttelyssä. Paitsi bernhardilaisilla, niillä on aina räkä poskella…

Rokotukset tehdään joukkorokotuksena. Joukkorokotuksessa koirille tehdään vain erittäin pikainen yleistarkastus. Varmistathan itse, että koirasi on terve.

Rokotuksen hinta on 39 €/koira. Eihän se sovi, että me polkisimme hintoja, mutta lahjoitamme jokaisesta rokotuksesta 4 € Kulkurit-hyväntekeväisyysjärjestölle. Päivän aikana tarjolla myös ESSENTIAL-koiranruokamaistiaisia.

– ELL Teppo Heinola

 

Eläinlääkäri Suvi Heinola YLEn aamu-tv:ssä, aiheena lyhytkuonoisten koirien hengitysvaikeudet

AlmaVetin ELL Suvi vieraili aamulähetyksessä keskustelemassa lyhytkuonoisten rotujen terveysongelmista. Hän totesi, että lyhytkuonoisten koirien terveyteen voidaan vaikuttaa mm. kävelytestein ja vastuullisella jalostustyöllä. Suvi on yksi lyhytkuonoisten rotujen kävelytestejä suorittavista eläinlääkäreistä. Kurkkaa haastattelu YLE:n Areenasta tämän linkin kautta >

ELL Suvi Heinola ja Luca-koira

Klinikka suljettu perjantaina 14.7.2017

Kesä ja juhlat! Team AlmaVet viettää pitkää viikonloppua ja klinikkamme on suljettu perjantaina 14.7. Palvelemme teitä jälleen maanantaina 17.7. klo 8:00

Kuvassa yksi Suvin ja Tepon farmin uusimmista jäsenistä eli mignonankka Piipero Kiitos kuvasta Emma Taskinen! Ihanaa tulevaa viikonvaihdetta kaikille!

Muistathan, että ajanvarauspalvelumme on avoinna 24/7 täällä >

Koirien Veripankin luovutustilaisuudet AlmaVetissä

Koirien Veripankki toimii! Seuraavat verenluovutustilaisuudet järjestetään AlmaVetissä
👉 to 20.7. klo 9.00
👉 pe 25.8. klo 9.00

Mikäli olet kiinnostunut tuomaan koirasi luovuttamaan, ole meihin yhteydessä sähköpostilla veripankki@almavet.fi

Mikäli sinulla on verituotteita tarvitseva eläin, olethan yhteydessä suoraan AlmaVet-klinikkaan, puh. 029 1700 165, sähköposti (myös viikonloppuisin) info@almavet.fi

Osallistu Kotikorjaamon kesäkisaan!

Lemmikin Kotikorjaamo sisältää 24 huolella valittua kotiapteekkituotetta – lemmikkisi parhaaksi, tottakai 🙂 Mikä niistä on sinun suosikkisi? Kerro se facebook-kisassamme – voit voittaa tuotteen itsellesi!

Kommentoi lauantaihin 10.06.2017 klo 18 mennessä, niin olet mukana arvonnassa! Kiitos vastauksesta jo etukäteen & lykkyä arpajaisiin!

> Kilpailuun pääset tästä linkistä >

> Kotikorjaamon löydät tästä linkistä >

Lyhytkuonoisten koirien kävelytestit

Aloitamme tänä kesänä kävelytestauksen AlmaVetissä! Eläinlääkärimme Suvi on yksi seitsemästä Suomen ensimmäisistä kävelytestin valvojaksi koulutetuista eläinlääkäreistä.

Kävelytestaus on tärkeä työkalu arvioidessa brakykefalian aiheuttamaa mahdollista haittaa eläimen terveydelle, ja uskomme sen antavan arvokasta tietoa lyhytkuonoisten koirien terveydestä. Mikäli olet kiinnostunut testistä, rimpauta 029 1700 165 🙂

Lisätietoa Kennelliiton julkaisusta >

Seuraava joukkokuvauspäivämme on 16.6.2017

Tarjoamme tällöin viralliset Kennelliiton röntgenkuvaukset edulliseen hintaan: 1 kuva 135 €, 2-3 kuvaa 155 €, lisäkuvat 25 €/kpl.

Esimerkiksi saksanpaimenkoiran luustokuvaus sisältäen selkäkuvat (LTV- ja SP-lausunto), lonkat ja kyynärpäät maksaa 205-230 € koiran koosta riippuen. Polvitarkastus aina joukkokuvauspäivinä edulliseen 35 € hintaan.  Lue lisää >

Varaa aika kätevästi nettipalvelustamme >

AlmaVetin veripankki palveluksessanne!

Suomessa on 3 toimivaa koirien veripankkia: Helsingissä, Tammistossa ja Hattulassa. Ylpeinä ilmoitamme, että olemme aloittaneet vastaavan toiminnan nyt myös AlmaVet-klinikalla Jyväskylässä.

Logistisesti Jyväskylä sijaitsee keskeisellä alueella, joten pystymme vastaamaan keskisen ja pohjoisen Suomen verivalmistetarpeeseen. Tavoitteenamme on, että klinikalla olisi jatkuvasti saatavissa luovutuskelpoisia punasoluja sekä plasmaa.

Avointen ovien päivässämme 29.4. on tarjolla monenlaista mukavaa & maistuvaa!

Esim. Hill’s herkkupisteessä maistattelussa koirille: Ideal Balance puppy-, No Grain chicken & potato-, No Grain Tuna & potato-, Ideal Balance Small Breed- ja Ideal Balance mature -ruoat.

Tiedätkö koiraystäväsi todellisen terveydentilan? Nyt on hyvä aika hoitaa tutkimusasiat kuntoon!

Meiltä AlmaVetista saat lemmikillesi lempeät ja tehokkaat terveystarkastukset, joissa huomioimme koiran ikään liittyvät piirteet. Tarkastukset sisältävät perusteellisen kliinisen yleistutkimuksen päästä häntään sekä verinäytteet.