Ajankohtaista

Eläinlääkäri Tepponen

Kipuklinikkamme auttaa kroonisesta kivusta kärsiviä lemmikkejä

Koirien ja kissojen ontumien, liikkumisen vaikeuksien ja selittämättömien kipuoireiden sävyttäessa eloa, on syytä piipahtaa eläinlääkärissä. Joskus käy kuitenkin niin, ettei kipuoireille löydy selkeää syytä tai kipu on jostain syystä kroonistunut, tällöin AlmaVetin kipuklinikka auttaa 💙💚

Eläinlääkärimme Teppo Heinola ottaa vastaan kipuklinikalla kroonisesta kivusta kärsiviä lemmikkejä. Tepon kiinnostus kivun syntymekanismeihin kumpuaa halusta helpottaa kroonisesta kivusta kärsivien eläinten tuntemaa epämukavuutta. Ajanvaraus kipuklinikallemme TÄSTÄ

Marraskuun joukkokuvauspäivä 14.11.

Kennelliiton viralliset röntgenkuvaukset edulliseen pakettihintaan AlmaVetin joukkokuvauspäivinä! Myös monirotuiset koirat voivat osallistua tutkimuksiin, ja tällöin kuvat katsotaan klinikalla. Kuvaajana toimii Hanne ja lääkärinä Suvi.
 
Ainoana Jyväskylässä: Suoradigijärjestelmämme mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun, ja kuvausprosessimme on nyt entistäkin tehokkaampi, tarkempi ja nopeampi. Toimenpide on myös mukavampi sille tärkeimmälle: itse potilaalle.
 
Viralliset lausunnot tulevat Kennelliitosta. Parhaimmillaan lausunnon kuvista voit saada jo kuvauspäivänä.
 
Muistathan tehdä sähköisen lähetteen etukäteen. Katso ohjeet Kennelliiton sivuilta:
www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimu
 
Joukkokuvaus on hinnoiteltu otettavien kuvien lukumäärän mukaan.
 
HINNASTO:
– Virallinen lonkka- ja kyynärkuvaus 150 €
– Virallinen selkäkuvaus (riippumatta kuvien lukumäärästä) 150 €
– Lonkat, kyynärpäät, selkä kokonaishinta 240 €
 
– Polvitarkastus 50 €
 
Ajanvaraus TÄSTÄ

Apua koiran iho-ongelmiin

Koirakaverisi raapii, rapsuttaa, kuopsuttelee ja nuolee ihoaan tuon tuosta? Iho saattaa myös punoittaa ja muutenkin karvakuonon olemuksesta on havaittavissa epämukavuutta? Koiran iho voi oireilla monella tapaa ja oireita voi ilmetä niin ihon pinnassa, turkissa kuin koiran käytöksessäkin.  Sairaan ihon pinta saattaa olla epätavallisen kuiva, se voi hilseillä, punoittaa tai olla normaalia rasvaisempi. Iholla saattaa olla näppylöitä tai muita epätasaisuuksia ja koiran tuoksu voi olla muuttunut. Turkki saattaa olla ohentunut ja koirakaveristasi irtoaa normaalia enemmän karvaa. Koirasi käytös saattaa olla tuskaisen epämukavaa nuolemista ja jatkuvaa rapsuttelua.

Jos tunnistat koirasi edellä mainituista oireista, on syytä kääntyä ammattilaisten pakeille. Kyseessä voi olla eläinlääkärin hoitoa vaativa ihosairaus, bakteeriperäinen ihotulehdus, allergia tai esimerkiksi ulkoloistartunta. Koiran iho on monipuolinen kokonaisuus ja sen oireilu voi olla seurausta monenlaisista aiheuttajista.

AlmaVetin ihoklinikalla autamme iho-ongelmaisia lemmikkejä. Eläinlääkäreistämme Viivillä on pitkäaikainen kokemus ja perehtyneisyys aihepiiristä, joten ihoklinikan potilaat ovat erinomaisissa käsissä. Ennen vastaanotolle saapumistasi voit kirjailla ylös havaitsemiasi oireita sekä muistella oireiden etenemistä, mahdollisia ympäristömuutoksia ja muita ongelmiin liittyviä seikkoja, kuten lääkityksiä, ruokavaliota, tehtyjä matkoja sekä koirasi sairaushistoriaa.

Varaa aikasi AlmaVetin ihoklinikalle TÄSTÄ

Eläintenpäivänä 4.10.2019 Kaksi Hill’s-tuotetta yhden hinnalla

Eläinten päivänä 4.10.2019 tarjoamme teille mahtavan edun – kaksi tuotetta yhden hinnalla.
Saat myös tuplasti tassuleimoja Hill’s-ostoksista. Ostaessasi Eläinten päivänä pe 4.10.2019 Hill’s-tuotteen, saat toisen samanlaisen tuotteen kaupan päälle.
AlmaVetin puodista löydät Hill’s erikoisruoat. Hill’s Prescription Diet tarjoaa laajan, kliinisesti testattujen ruokien sarjan, joka lievittää sairaiden lemmikkien yleisimpiä terveysongelmia. Sarjaan kuuluu maukkaita terapeuttisia kuiva- ja tölkkiruokia, jotka osaltaan hoitavat esim. erilaisia virtsatievaivoja, iho-ongelmia, munuaissairautta, niveliä, ruuansulatuskanavan sairauksia ja lihavuutta. Ammattitaitoinen henkilökuntamme kertoo sinulle mielellään lisää.

Vatsaontelon tähystysleikkaukset Suomessa 10 vuotta!

Tällä uraa uurtavalla tekniikalla on säästytty monelta kivulta, säryltä ja riskiltä.
Luepas lisää kuinka kaikki alkoi 👇🏼

”Kurkkaa sinne kameralla”, toteaa Teppo.

”Vuonna 2000 meikäläinen käänsi maassa pötköttelevää lehmää ja yhtäkkiä nivusiin pompahti golfpallon kokoinen pullistuma. Lehmän kääntö on helppoa hommaa, ja tosimiehet tekee sen yksinään – kunnes.
Koska pullistuma oli väärässä paikassa ja kaiken lisäksi se oli kipeä, tuli lähtö lääkäriin. Ihan itsekin tunnistin vaivan nivustyräksi. Tuolloin vanhemmanpuoleinen, painijalta näyttävä kirurgi totesi, että raapaistaanpa äijältä nivunen auki, tähystystekniikka on nykyajan hömpötystä. Niinpä minulta avattiin hiukkapikkasen herkempi alue puukolla ja revenneet vatsalihakset kursittiin kasaan. Meni vuosi ja mörököllin ristipistotyö petti. Seuraava leikkaus tehtiin tähystämällä, navan viereen tuli pari pikkiriikkistä reikää, nivuseen palanen verkkoa, ja nyt on suolet pysyneet vatsalihasten oikealla puolella. Humaanipuolella tähystystekniikka valtasi kentän hetkessä, kukapa ei haluaisi vaihtaa koko kaljamahan halkaisevaa haavaa kahteen 5 mm reikään?

Eläinpuolella tähystystekniikka leviää himpun verran hitaammin, sitä ei perus labradorinnoutajalla ole äänioikeutta kun päätetään siitä kuinka suuren haavan kautta vellipesään kurkataan. Suvi kävi blues-musiikin alkulähteillä katsomassa v. 2008 ja 2009 kuinka vatsaontelokirurgiaa voidaan harrastaa tähystysvälineiden avulla. Jalkasen Sointu toimi tuolloin Suvin työnantajana ja myös hän näki, että tähystysleikkauksissa on tulevaisuus, ja mahdollisti sen, että Suvi pystyi osallistumaan koulutuksiin. Kaikki Suvin tuntevat tietävät, että se innostuu vaikka pärekaton rakentamisesta jos luennoitsija osaa asiansa, oletan että Atlantassa luennoitsija oli hyvä, sen verran täpinoissään tyttö oli kun reissusta palasi. Niinpä Suvi laittoi ison pyörän pyörimään, ja muutaman kuukauden kuluttua tuo vaahtosi, että avokirurgisesti suoritettu sterilaatioleikkaus on lähes murha.

Minä olin tuolloin ns. työpaikkojen välillä, minulla ei ollut töitä tiedossa. Niinpä minä saatoin tuon Suvin siunattuun tilaan ja vein sen työpaikan. Suvi siis opetti minulle tähystysleikkaustekniikat juuri ennen äitiyslomalle siirtymistä. Harvoin on oman työpaikan järjestäminen ollut yhtä mukavaa hommaa.” 💙💚

”Vähemmän kipua. Tekniikka vaan on todella niin hyvä”, toteaa Suvi. Lue alta tähystysleikkauspioneerin ajatuksia 👇🏼

”Tähystysleikkauksista on tullut kymmenessä vuodessa rutiinia. Sterilointileikkauksia tehdään AlmaVetissä tähystämällä päivittäin, edelleen se on silti mukavaa. Ei taida olla montaa palkitsevampaa asiaa, kuin seurata heräämistä leikkauksesta, ja havaita ettei eläin ole kipeä ja sen on hyvä olla. Tähystysleikkauksen tärkein etu on vähäisempi kivun määrä, ja siksi näitä alettiin alunperin tekemään.

Teppo on ensimmäinen Suomessa koulutuksen aiheeseen saanut eläinlääkäri. Kun olin Jenkeissä kurssilla, ajattelin että tämän tekniikan yleistymisen eteen haluan tehdä töitä, ja siksi olen kouluttanut eläinlääkäreitä ympäri Suomea aiheeseen. Tepon kanssa järjestimme yhdessä ensimmäisen kurssin vuonna 2011. AlmaVetin aikana on järjestetty pari kurssia, ja klinikoilla tapahtuvaa hands on-koulutusta järjestämme säännöllisesti. Tähystysleikkaukset ovat mahdollisia nykyisin ympäri Suomen.

Tällä hetkellä oma klinikkamme AlmaVet tekee paljon ja kaikenlaista tähystämällä. Minulle on sydämen asia, että kaikki omat eläinlääkärimme ovat saaneet opetella tähystysleikkaamisen helppouden. Teppo tähystää tosin nykyään korvia usein suurimman osan työajastaan ja korjaa hankalia korvatulehduskierteitä. Viivi opetteli vatsaontelon tähystysleikkaukset myös heti taloon tultuaan. Viivi on kyllä juuri oikea eläinlääkäri klinikallemme: mahalaukun, nenäontelon, henkitorven tai virtsarakon kurkkiminen sytyttää Viivin, joka lisäksi on erittäin näppärä käsistään.

Täytyy kyllä korjata tuota Tepon kommenttia vähän. On se avoleikkauksellakin tehty sterilaatio narttukoiralle ihan hyvä vaihtoehto. Estää kohtutulehduksen ja siitäkin toipuminen on kivunpoiston onnistuessa nopeaa. Toki tähystyksen etuna on erinomainen näkyvyys operoitavalle alueelle. Muita etuja ovat vähäisempi verenvuoto ja pienempi kudosvaurio, joka nopeuttaa toipumista. Komplikaatioriski on myös erittäin pieni, pienempi kuin avoleikkauksessa.”

Että sellaisia uranuurtajia meillä täällä AlmaVetillä 💙💚

virallliset luustokuvat edullisesti AlmaVetin joukkokuvauspäivinä

Lokakuun joukkokuvauspäivä 10.10.

Lokakuun joukkokuvasupäivä on torstaina 10.10. klo 09.00-15.00

Kennelliiton viralliset röntgenkuvaukset edulliseen pakettihintaan AlmaVetin joukkokuvauspäivinä! Myös monirotuiset koirat voivat osallistua tutkimuksiin, ja tällöin kuvat katsotaan klinikalla. Kuvaajana toimii Hanne ja lääkärinä Tiina.

Ainoana Jyväskylässä: Suoradigijärjestelmämme mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun, ja kuvausprosessimme on nyt entistäkin tehokkaampi, tarkempi ja nopeampi. Toimenpide on myös mukavampi sille tärkeimmälle: itse potilaalle.

Viralliset lausunnot tulevat Kennelliitosta. Parhaimmillaan lausunnon kuvista voit saada jo kuvauspäivänä.

Muistathan tehdä sähköisen lähetteen etukäteen. Katso ohjeet Kennelliiton sivuilta:
www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimu

Joukkokuvaus on hinnoiteltu otettavien kuvien lukumäärän mukaan.

HINNASTO:

– Virallinen lonkka- ja kyynärkuvaus 150 €
– Virallinen selkäkuvaus (riippumatta kuvien lukumäärästä) 150 €
– Lonkat, kyynärpäät, selkä kokonaishinta 240 €

– Polvitarkastus 50 €

Ajanvaraus TÄSTÄ

Kennelyskärokotukset 14.- ja 17.9.

Flunssakausi lähestyy ja AlmaVetin kennelyskärokotuskampanja on täällä! Lauantaina 14.9. (klo 9-14.30) ja tiistaina 17.9. (klo 9-15) rokotetaan oikein urakalla! Ajan (10min) voit varata nettiajanvarauksestamme. Teppo kirjaili hieman saatesanoja kennelyskäkampanjalle 👇🏼

Se on kohta flunssakausi taas virallisesti avattu, nimittäin koiramaailmassa, ainakin Keski-Suomen osalta. Ei tarvitse olla kummoinen Sherlock jotta voi päätellä kennelyskäepidemian alun täällä Jyväskylän nurkilla. Jotakuinkin viikko kansainvälisen näyttelyn jälkeen alkaa jäätävä yskiminen. Jos aihe ei ole tuttu ja sinulla sattuu olemaan luppoaikaa, klikkaappa liitteenä olevaa linkkiä niin saat nähdä, kuulla ja lukea kuinka yskä iski meille: https://www.facebook.com/SuvijaTeppo/videos/499536876882805/

Virukset ja bakteerit leviävät paremmin kun ympäristössä on paljon niille alttiita isäntiä. Sama juttu toimii myös toisinpäin, jos koululuokassa on yksi räkätautinen vekara niin kohtalaisella vastustuskyvyllä varustettu mukula saattaa pärjätä samassa luokassa ihan hyvin. Jos samaan luokkahuoneeseen ympätään kerralla 20 räkätautista gangsteria niin huolimatta sen oman mukulan vastustuskyvystä, ihan varmasti joutuu hommaamaan töistä vapaata kun oma ipanakin sairastuu. Juurikin tästä syystä ihmisiä rokotetaan flunssan vuoksi kausiluontoisesti juuri ennen kuin se influenssavirus pölähtää meidän rannikolle. Kun suurin osa populaatiosta on vastustuskykyisiä, ei tauti pääse leviämään.

Hirvittävällä päättelykyvyllä ja kohtalaisella extrapoloinnilla päädyimmekin siihen, että me pidämme Almavetissa rokotuskampanjan muutamaa viikkoa ennen Jyväskylän kansainvälistä näyttelyä. Rokotamme koiria kahtena päivänä, 14.9 ja 17.9. Siis vuonna 2019. Käytössä on nenän kautta annettava rokote. Se nimittäin sisältää virusten lisäksi myös tuon bordetella bakteerin. Reilu kuukauden ennakko johtuu siitä, että tämä rokote aiheuttaa osalle koirista lievän ylähengitystietulehduksen, tila on vaaraton ja se kertoo siitä että vaste on kunnollinen. Ei kuitenkaan ole mukavaa, että koiralla on räkä poskella juurikin näyttelyssä. Paitsi Bernhandilaisilla, niillä on aina räkä poskella…

Rokotukset tehdään joukkorokotuksena. Joukkorokotuksessa koirille tehdään vain pikainen yleistarkastus, varmistathan itse että koirasi on terve. Jos sillä koiruudella on silmätulehdus tai anaalirauhaset ahdistaa, niin joukkorokotuksen yhteydessä niitä ei kyllä ehdi hoitamaan. Varaa niitä varten kunnollinen aika, vaikkapa se medän rokotus ja terveystarkastuskäynti. Silloin ehtii tekemään vähän muutakin.

Rokotuksen hinta on 39€/koira, eihän se sovi että me polkisimme hintoja. Mutta me lahjoitamme jokaisesta rokotuksesta 2€ Karajan löytöeläinkodille. Karaja on se paikka kun huolehtii niistä Jyväskylän ja Muuramen karanneista ja hylätyistä lemmikeistä. Hyvään käyttöön menee tämä lahjoitus.

AJANVARAUKSEEN TÄSTÄ

Syyskuu on täällä!

Syksy on täällä, ainakin kalenterin mukaan. Ulos kurkkiessa tosin näyttäisi tavalliselta heinäkuiselta maanantailta. AlmaVetin klinikkahan sijaitsee tässä Seppälän liiketoiminta-alueella, aivan Prismaa vastapäätä, joten metsän värityksen tai menossa olevan sadonkorjuun merkeistä ei voi tällä alueella oikein johtopäätöksiä vuodenajasta tehdä. Mukava alue muuten. Helppo tulla autolla, kävellen tai joukkoliikenteellä 🚌🚗🚶‍♀️

Se mistä halusimme teitä rakkaat ystävät muistuttaa tämän ihanan metsäisen kuvan myötä, on ulkoilun ja yhdessäolon merkitys myös näin syksyllä. Syksyhän on mitä parhainta aikaa lenkkeillä ja retkeillä lähimetsissä (miksi ei kauempanakin). Syksyisessä metsässähän aukeaa aivan uusi maailma tuoksuineen ja tulevaan talveen valmistautuvine eliöineen. Sienet, marjat, linnut, hyönteiset ja nisäkäätkin, operoivat kaikki omiaan, kerryttävät massaa tai lupuvat siitä ja muuttavat muotoaan kesän jälkeen🌲

Kuten meille ihmisille, on metsässä vierailulla myös meidän karvaisille ystäville terveyttä ja virkeyttä edistävä vaikutus ja kovasti teitä kannustammekin siihen. Metsän virikkeet ovat vertaansa vailla ja vaikutukset esimerkiksi koiran mielialaan huomaatte kyllä hetkessä.

Mukavaa alkanutta syyskuuta kaikille 💙💚

Varaa aikasi vastaanoltollemme TÄSTÄ

Koiran terveystarkastus

Ennaltaehkäisy ja ajoissa diagnosointi voivat säästää karvakuonosi monenlaisilta terveysmurheilta. Koiran vuoteen mahtuu paljon tapahtumia ja verrattuna meidän ihmisten kahteentoista kuukauteen, on koiran vuosi aika pitkä aika. Siksi koiran terveystarkastus kannattaa tehdä vuosittain 💙💚
 
Koiran terveystarkastuksessa eläinlääkäri tutkii karvakuonon kirsusta hännänpäähän, antaa tarpeelliset rokotteet ja havainnoi asioita, joita omistajana ei välttämättä jokapäiväisessä arjessa tule huomanneeksi. AlmaVetin kattavissa terveystarkastuksissa perusrokotteet kuuluvat käynnin hintaan.
 
AlmaVetin terveystarkastus on tarkoitettu kaikille normaalin aktiivitason koirille. Harrastuskavereille ja senioreille meillä on omat, räätälöidyt tarkastukset. Mikäli vuosittainen terveystarkastus on vielä edessä, ajanvaraukseen pääset TÄSTÄ

Tunnetko lemmikkisi normaalin käytöksen?

Kuinka hyvin osaat kuvailla lemmikkisi normaalia käyttäytymistä? Mitkä ovat merkkejä, joista tiedät, että eläinystävälläsi on jotain pielessä?

Jo ennen eläinlääkärin tekemään terveystarkastukseen hakeutumista kannattaa arjessa ottaa tavaksi oman lemmikkisi liikkumisen, vireystason ja käyttäytymisen, syömisen ja juomisen, painon sekä muun olemuksen päivittäinen tarkkailu. Silmien, korvien, suun, takapuolen ja ulkoisten sukuelinten tarkastuskin on syytä tehdä vähintään viikottain.

Vaikka me eläinlääkärissä työtä tekevät osaamme tehdä lemmikin terveydentilaan liittyviä arvioita ja päätelmiä (toivottavasti tämä ei teitä kovin yllätä 😅), olet sinä päivittäin rakasta lemmikkiäsi seuraavana juuri sinun lemmikkisi käyttäytymisen ammattilainen. Sinulla on parhaat edellytykset arvioida oman lemmikkisi käytöstä ja olemusta. Meitä eläinlääkärissä helpottaa kovasti, kun sinä omistajana kerrot meille millainen se sinun lemmikin normaali käytös ja olemus on. On olemassa nimittäin aikas erilaisia tapoja toteuttaa lajinominaisia viettejä 💙💚

AlmaVetin ajanvarauksesta voit varata ajan terveystarkastukseen omalle lemmikillesi TÄSTÄ

Ihoklinikka palveluksessanne!

Onko lemmikilläsi epämääräisiä iho-oireita? Ihon runsasta nuolemista? Kutinaa? Runsasta hilseilyä? Tavallista kuivempi tai rasvaisempi iho? Ihon punoitusta? Runsasta karvanlähtöä? Näppylöitä?

Tiesittehän, että Almavetin ihoklinikka palvelee iho-ongelmien kanssa painiskelevia lemmikkejä? Ihoklinikalla potilaita vastaanottaa ihana eläinlääkärimme Viivi Kangaskoski. Hyväntuulisella ja sympaattisella Viivillä on pitkä kokemus ja perehtyneisyys aihepiiristä. 💙💚

Ihopotilaan aloituskäynnillä tehdään perusteellinen iho-ongelman kartoitus sekä otetaan mahdolliset näytteet ja tehdään suunnitelma jatkotoimenpiteitä varten. 🐾

Ihoklinikkammekin ajanvaraus TÄSTÄ

Eläinlääkäri Teppo Heinola

AlmaVetin kipuklinikka auttaa kroonisia kipupotilaita

Onko lemmikilläsi havaittavissa epämukavuutta, muuttunutta käytöstä tai pitkään jatkuneita kipuoireita?

AlmaVetin kipuklinikalla autamme kroonisista kivuista kärsiviä lemmikkejä voimaan paremmin ja tulemaan toimeen kipujensa kanssa 💙💚

Kipuklinikalla kroonisia kipupotilaita ottaa vastaan kokenut eläinlääkärimme, maanmainio Teppo Heinola.

Tepon kiinnostus kivun syntymekanismeihin kumpuaa aidosta halusta helpottaa kroonisesta kivusta kärsivien eläinten tuntemaa epämukavuutta.

Kipupotilaiden hoitoon klinikalta löytyy myös uusin ja tehokkain malli terapialaserista.

Mikäli kivut ovat kiusana, varaa aikasi AlmaVetin kipuklinikalle TÄSTÄ

Osteopaatti Maaria Kaiperlan vastaanotto 20.9. 2019

Arvostettu osteopaatti Maaria Kaiperla saapuu jälleen AlmaVetiin! Hän on toiminut osteopaattina vuodesta 1994, ja hoitaa sekä eläimiä että ihmisiä. Lähestymistapoina Maarialla on työssään craniaali- ja biodynaaminen osteopatia.

Osteopatia on hoitotiede, jonka lääketieteen Tri A.T.Still loi Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa. Still kehitti menetelmän, joka vahvistaa elimistön omia puolustusmekanismeja. Samalla menetelmä auttaa elimistöä parantamaan itse itseään. Pohjois-Amerikasta hoitomenetelmä rantautui Iso-Britanniaan, jota pidetään nykyisin yleisesti osteopatian emomaana.

Osteopatia ei ole hierontaa, ”niksauttelua” tai fysioterapiaa, vaan kokonaisvaltainen hoitomuoto. Sen avulla pureudutaan ongelmien syihin ja alkuperään, ei pelkkiin seurauksiin. Perusajatuksena on, että vain esteetön selkärangan toiminta mahdollistaa elimistön terveen nestekierron ja hermoviestinnän. Jos näissä toiminnoissa on häiriöitä, häiriintyy koko elimistö tai sen osa-alueita aiheuttaen erilaisia oireita tai sairauksia.

Menetelmänä osteopatia on pehmeä, mutta tehokas. Mitään ei tehdä väkisin, vaan kehon ehdoilla ja sitä kuunnellen. Osteopaatin tärkeimmät työkalut ovat herkät kädet yhdistettynä vankkaan ja kokonaisvaltaiseen anatomian tuntemukseen.

Ammattitaitoinen osteopaatti toimii yhteistyössä perinteisen eläinlääketieteen kanssa. Koulutettu osteopaatti tunnistaa myös tilanteet, joissa eläin tarvitsee eläinlääkärinhoitoa.

Katso lisää:
www.elainosteopatia.fi/

Paikkoja vastaanotolle on rajoitetusti ja ne menevät takuulla nopeasti! Yhden hoitokerran hinta: 110 €.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset hyvinvointivalmentaja Veralle sähköpostitse: vera.heiskanen@almavet.fi

Harrastuskaverin hyvinvointi – aktiivisen koiran terveystarkastus

Elokuun puoliväli lähestyy ja monen karvaisen harrastuskaverin kilpa- tai harrastuskausi on siinä vaiheessa, että voisi olla välitsekkauksen aika. 🐾

AlmaVetin aktiivisen koiran terveystarkastus on suunniteltu juuri harrastuskaverin hyvinvoinnin näkökulmasta. Harrastavan koiran terveystarkastus sisältää laajan kliinisen yleistutkimuksen kirsusta hännänpäähän. Tarkastuksessa tutkitaan hampaat, imusolmukkeet, silmät, korvat, vatsa, lihaskunto, paino sekä sydän ja keuhkot. Lisäksi tehdään liikkumisen arviointi sekä perusveriarvojen tutkimus (verenkuva, elinarvot).

Käynti painottuu ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ja rokotteet sisältyvät käynnin hintaan (145€).

Ajanvaraus TÄSTÄ

virallliset luustokuvat edullisesti AlmaVetin joukkokuvauspäivinä

Syyskuun joukkokuvauspäivä on 12.9.

Kennelliiton viralliset röntgenkuvaukset edulliseen pakettihintaan AlmaVetin joukkokuvauspäivinä! Myös monirotuiset koirat voivat osallistua tutkimuksiin, ja tällöin kuvat katsotaan klinikalla. Syyskuun joukkokuvaus järjestetään torstaina 12.9. 09.00-15.00. 💙💚

Ainoana Jyväskylässä: Suoradigijärjestelmämme mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun, ja kuvausprosessimme on nyt entistäkin tehokkaampi, tarkempi ja nopeampi. Toimenpide on myös mukavampi sille tärkeimmälle: itse potilaalle.

Viralliset lausunnot tulevat Kennelliitosta. Parhaimmillaan lausunnon kuvista voit saada jo kuvauspäivänä.

Muistathan tehdä sähköisen lähetteen etukäteen. Katso ohjeet Kennelliiton sivuilta:
www.kennelliitto.fi/tilaaterveystutkimu


Joukkokuvaus on hinnoiteltu otettavien kuvien lukumäärän mukaan.

HINNASTO:
– Virallinen lonkka- ja kyynärkuvaus 150€
– Virallinen selkäkuvaus (riippumatta kuvien lukumäärästä) 150€
– Lonkat, kyynärpäät, selkä kokonaishinta 240€
– Polvitarkastus 50€


Ajanvarauskseen TÄSTÄ

AlmaVetin veripankki koirille

Koirien veripankki

Harvinaista, mutta sitäkin tärkeämpää 💙💚
 
Veripankkitoiminnan tavoitteena on, että klinikalla olisi jatkuvasti saatavissa luovutuskelpoisia punasoluja sekä plasmaa keskisen ja pohjoisen Suomen verivalmistetarpeeseen. Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon.
Veripankin myötä AlmaVetin potilasturvallisuus on korkeaa tasoa.
 
Keräämme luovuttajat lähialueen kasvattajien ja lemmikinomistajien koirista. Jos koirasi on 2-7- vuotias, terve, rokotettu ja madotettu, helppo käsitellä, vähintään 25kg painoinen ja ei ole saanut verensiirtoja aiemmin, on se luultavasti kelvollinen luovuttaja. Nartuilla olisi lisäksi toivottavaa, ettei ole saanut pentuja. Ensimmäisellä kerralla luovuttajakoiralta otetaan verinäyte, josta tutkitaan veriryhmä ja verenkuva. Lisäksi koiralle tehdään kliininen yleistutkimus.
 
Verenluovutusta varten luovuttaja rauhoitetaan. Luovutettava veri, 450 ml, otetaan koiran kaulasuonesta. Verenluovutuksen ajan luovuttaja saa suonensisäisesti nestettä korvaamaan luovutetun verivolyymin. Keräystoimenpide on luovuttajalle vaaraton, eikä siitä aiheudu luovuttajalle kuluja.
 
Haemme jatkuvasti uusia sankareita verenluovuttajiksi. Anna arvokas lahja elämälle ja ilmoita koirasi luovuttajaksi AlmaVet-klinikalle sähköpostitse veripankki@almavet.fi
 
Lisätietoja saat myös puhelimitse klinikan aukioloaikoina 029 1700 165.
 
Seuraa myös Koirien veripankkia Facebookissa 🐾

Milloin lemmikillesi on viimeksi tehty terveystarkastus?

Alkuvuoden ja kesän seikkailut ovat suuremmilta osin jo takana (vaikka vielä on kesää jäljellä) ja syksyn sekä loppuvuoden seikkailut edessä. Nyt elokuussa onkin erinomainen hetki tarkastaa lemmikkisi terveys ja huoltaa mahdolliset kolhut ja koloukset.

Me AlmaVetillä tarjoamme terveystarkastukset lemmikkisi eri elämänvaiheisiin: pennulle, aktiivi-ikäiselle ja vanhalle omansa – lemmikin ikään liittyvät piirteet huomioiden.

Käynti sisältää kattavan terveystarkastuksen ja kaikki tarvittavat perusrokotteet 💙💚

Varaa aikasi TÄSTÄ

Koiran omatoiminen hammastarkastus

Kurkkaathan säännöllisesti karvaisen ystäväsi suuhun? Koiran suun oireiden havainnointi onnistuu kotikonstein tarkkailemalla.

Mikäli hengitys on erityisen pahanhajuinen ja koira pureskelee ruokansa ontuen tai jättää ruoan kuppiin kokonaan, kannattaa valmistautua eläinlääkärikeikkaan. Ikenien selkeä punoitus tai verenvuoto sekä suun rapsuttelu ovat myöskin selkeitä signaaleja ”vie minut lääkäriin”.

Hymyä ja ruokailua hankaloittavat kivet, tulehdukset ja muut suun alueen ongelmat hoidetaan AlmaVetin modernilla hammasklinikalla koirien ja kissojen hammassairauksiin perehtyneen iloisen eläinlääkärimme Tiina Sipilän toimesta.

Jotta hammastarkastus voidaan suorittaa huolellisesti, se tehdään nukutuksessa. Suunnittelemme anestesian aina yksilöllisesti ja valvomme unta tarkasti, jotta toimenpide on lemmikillesi mahdollisimman turvallinen.

Hammaskiven poiston yhteydessä teemme suun huolellisen tarkastuksen ja otamme tarvittaessa röntgenkuvat, jolla havaitaan mahdolliset piilevät ongelmakohdat, kuten esim. juuripaiseet ja katkenneet juuret. Puhdistamme hampaiden pinnat ja ientaskut. Lopuksi hampaat kiillotetaan.

Hoidon jälkeen annamme kotihoito-ohjeet. Laadimme myös jatkohoitosuunnitelma, mikäli tarkastuksessa on löytynyt jotain tätä edellyttävää, kuten esim. poistettava hammas.

Varaa aikasi TÄSTÄ

Operaation jälkeen

Maanantaina muistuttelimme operaatioon saapuvia lemmikkejä ja etenkin heidän omistajiaan asianmukaisista toimista ennen operaatiota. Eläinlääkärimme Teppo kirjaili taannoin myös ohjeistuksen ”Operaation jälkeen”. Näillä ohjeilla varmistat nopean ja turvallisen toipumisen 💙💚

Nukkumattitällit on ohi ja nyt alkaa koiruuden sairasloma. Tänään potilaalla on väsy ja krapulakin vaivaa. Nyt se sitten tarvitsee ämpärikaupalla mukavaa oloa. Alla muutamia ohjeita koskien paranemista.

1. Nukutuksessa potilaan ruumiinlämpö laskee ja tulee vilu. Huolehdithan, että lepäilypaikka on lämmin ja vedoton.

2. Leikkauksen jälkeen kroppa tarvitsee energiaa. On tärkeää, että eväs maittaa. Ruokaa saa tarjota heti, kun potilas on täysin hereillä. Klinikalta voit halutessasi ostaa muutaman purkin evästä, joka on ihan tarkoitettu paranemisvaiheeseen. Vettä pitää olla vapaasti saatavilla.

3. Potilas ei saa nuolla haavaa. Vaikka koiran suu voi joskus olla puhtaampi kuin omistajansa suu, niin ei se silti ole puhdas. Kauluria/suojapukua vaan on ihan pakko pitää.

4. Operaation jälkeen potilaalle määrätään usein kipulääkitys. On tärkeää, että kipulääkkeet annetaan ohjeen mukaan. Tarpeellista kipua ei ole olemassa, ikinä. Jos koira on kipeä tai se ei ole oma itsensä operaatiota seuraavana päivänä, ota heti yhteyttä klinikkaan.

Tässäpä pari ohjetta kivun arviointiin:
☑️Vireystila: murjottaako potilas vai onko sillä hyvä pössis?
☑️ Lepoasento: onko potilas tiukalla kerällä ja suojelee haavaansa vai pötköttääkö se rennosti
sohvalla röhnöttäen?
☑️ Liikkuminen: seisooko potilas köyryssä pää alhaalla roikkuen vai liikkuuko se normaalisti ja
rinta rottingilla?
☑️Aktiivisuus: onko potilas tajuton tai kouristeleeko se kivusta? Vai nukkuuko se rauhallista
unta tai vaatii evästä, heti, ja paljon?
☑️Haava-alueen koskettaminen: reagoiko potilas, kun haavan ympäristöä koskettaa vai
jatkaako se uniaan rauhallisesti kuorsaten?

5. Potilaan pitää pissata 8 tunnin kuluessa leikkauksesta, jos pissaa ei tule 12h kuluessa operaatiosta, ota heti yhteyttä klinikkaan.

6. Haava saattaa tihkua hieman verta ensimmäisen päivän aikana. Verta ei kuitenkaan saa vuotaa. Jos haavaside kastuu kokonaan läpimäräksi, ota heti yhteyttä klinikkaan.

7. Närästys on tylsää ja oksentelu ikävää. Jos koiraa närästää toimenpiteen jälkeen eli se röyhtäilee, nieleskelee, syö kovasti ruohoa tai oksentelee, ota heti yhteyttä klinikkaan.

8. Leikkaushaavaa on syytä kurkkia päivittäin. Haava ei saa turvota, muuttua punoittavaksi tai aristavaksi. Yleensä on hyvä miettiä asiaa oman itsensä kautta, jos oma haava näyttäisi tuolta niin tilaisinko lisää pitsaa vaiko ambulanssin?

9. Tikkien poisto 10-12 päivän kuluttua, tai sitten kävi peikkomainen flaksi ja käytimme sulavia tikkejä
ja poistettavaa ei ole. Tikkien poisto muuten on maksutonta. Kyllä, ihan oikeasti.

Hyvää jatkoa, ja jos vaan tulee mieleen jotain kysyttävää, niin soita.
Siis vaikkapa meille. Puh. 029 1700 165


Ohjeistuksen laati: eläinlääkäri Teppo Heinola

Tästä pääset ajanvaraukseemme.

Tästä näet ohjeet operaatiota edeltävälle ajalle