Haiman kasvaimen poistolla parempi elämä Lyylille

Tällä viikolla AlmaVetissä on tehty vaativia leikkauksia, joista yksi haiman kasvaimesta kärsineelle Lyylille. Lyyli tuli AlmaVetiin lähetepotilaana Pieksämäen pieneläinklinikalta (www.pienelainklinikka.fi) eläinlääkäri Hanna Virtasen lähettämänä.

Oman eläinlääkärin tekemien tutkimusten perusteella diagnoosina epäiltiin insulinooma-kasvainta, eli haiman kasvainta, joka tuottaa liikaa insuliinia. Oireena Lyylillä oli heikotusta ja lieviä kohtauksia. Lyyli pitäisi saada pikimmiten kuntoon.

Eläinlääkäri Suvi poisti leikkauksessa osan Lyylin haimaa. Oireiden oletetaan helpottuvan leikkauksen jälkeen selvästi, ja vaikka kasvain voi jossain vaiheessa leikkauksesta huolimatta uusiutua, pitäisi Lyylin voinnin lähteä nyt selvästi parempaan suuntaan. Poistettu kasvain lähtee patologiseen tutkimukseen.

Insulinooma-leikkauksen haasteena on verensokerin ylläpito leikkauksen aikana. Siksi Lyylin anestesian osaksi valittiin infuusiona annettava dexmedetomidiini. Verensokeri oli leikkauksessa tasainen, vaihdellen välillä 4,5-6,3 leikkauksen aikana. Hoitotiimi iloitsi hyvin sujuneesta anestesiasta – se on meille sydämen asia!

Omistaja kertoi Lyylin toipuneen hyvin, 4 tuntia leikkauksen jälkeen hyväntuulinen Lyyli oli jo ruokakuppiaan tutkimassa, ja ensimmäinen yökin sujui rauhallisesti. Vointia seurataan omalla eläinlääkärillä kontrolleissa.

Kiitämme Hannaa mielenkiintoisesta potilastapauksesta ja toivotamme ihanalle Lyylille ja omistajille onnellista kesää 🙂 <3

2016-05-20-lyyli

%d bloggaajaa tykkää tästä: