Kasvainsairaudet

Erilaiset kasvaimet, niin hyvän- kuin pahanlaatuiset, ovat koirilla valitettavan tavallisia. Pahanlaatuisten kasvainsairauksien ennuste on kuitenkin hoidon kehittymisen myötä parantunut merkittävästi. Kasvainten kanssa oikeaan diagnoosiin pääsy ja hyvä hoidon suunnittelu on ensisijaisen tärkeää.

Kasvaimen tunnistamisen suorittaa patologi. Patologin arvio perustuu tavallisesti joko ohutneula- tai histologisen näytteen arviointiin. Klinikallamme Eläinlääkäri Teppo Heinola on työskennellyt patologina ja tavallisesti hän kykenee arvioimaan ohutneulanäytteet. Jos ohutneulanäytteenotto on varattu Tepolle, saadaan alustava lausunto yleensä jo käynnin yhteydessä. Jatkotoimenpiteet ja hoitosuunnitelma voidaan tehdä tällöin nopeasti.

Kasvainkirurgiassa ensimmäinen leikkaus on hoidon ennusteen kannalta äärimmäisen tärkeässä osassa. Oikein toteutettuna leikkaus voi olla parantava hoito.

Moderni kirurgian osastomme ja kasvainkirurgiaan perehtyneet eläinlääkärimme antavat hyvät valmiudet kasvainten leikkaushoitoon. Erityisesti pahanlaatuisten kasvainten kirurgiassa leikkaushaavat ovat tyypillisesti laajoja, kasvain pyritään poistamaan kokonaisuudessaan ja haavan sulkeminen vaatii tällöin erityisosaamista. Kokenut kirurgian tiimimme on perehtynyt vaativaan kasvainkirurgiaan sisältäen esimerkiksi erilaiset ihosiirteet.

Jossain tapauksissa kasvaimen leikkaus ei ole vaihtoehto, tai kirurgiaa ei voida suorittaa siten että kasvain saadaan kokonaisuudessaan poistettua. Tällaisissa tapauksissa voimme suunnitella potilaalle lääkkeellisen hoidon. Hoito suunnitellaan yhteistyössä omistajan kanssa, potilaan etu edellä.

Haluatko lisätietoja?
Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 029 1700 165 tai lähetä meille sähköpostia os. info@almavet.fi.

%d