Luopumisen aika

Luopumisen aika ja eutanasia

Huolehdimme lemmikkisi viimeisestä matkasta lempeästi ja kunnioittaen.

Jos rakkaan lemmikin elämänlaatu on merkittävästi heikentynyt esimerkiksi vanhuuden vaivojen, vakavan sairauden tai kroonisen kivun vuoksi, on eutanasia tällöin oikeudenmukainen ja inhimillinen ratkaisu.

Eutanasiaan päätyminen on aina vaikea päätös, johon liittyy useita kysymyksiä. Onko nyt oikea aika? Nauttiiko lemmikki edelleen elämästä? Pystyykö se syömään, kävelemään ja tekemään tarpeensa normaalisti? Onko sillä kipuja? Mikä on hoitoennuste? Onko huonoja päiviä enemmän kuin hyviä? Haluamme olla omistajan tukena lopullista päätöstä tehtäessä.

Me AlmaVetissä pidämme huolta viimeisen matkan järjestelyistä lempeästi ja kunnioittaen rauhallisessa ympäristössä.

Eutanasiassa lemmikki saa ensin esirauhoituksen. Sen jälkeen nukutusainetta lisätään, mikä saa eläimen nukkumaan syvää unta. Seuraavaksi sille annetaan lääkeainetta, joka pysäyttää levollisesti elintoiminnot. Lemmikki ei huomaa itse mitään, vaan vaipuu rauhallisesti uneen tuntematta kipua. Omistaja voi olla läsnä lemmikkinsä rinnalla koko ajan, ja silitellä sen sateenkaarisillalle ja jättää jäähyväiset hiljaisuudessa. Eläinlääkäri kertoo tarvittaessa tarkemmin, mitä eutanasiatilanteessa tapahtuu ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Teemme yhteistyötä Lievestuoreella sijaitsevan lemmikkieläintuhkaamon kanssa. Tuhkaamon väki noutaa lemmikin viimeistään toimenpidettä seuraavana päivänä klinikalta.

1606-e

Haluatko lisätietoja?
Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 029 1700 165 tai lähetä meille sähköpostia os. info@almavet.fi.

%d