Radio Kompassi: Eläinlääkärin työ on monille kutsumusammatti

AlmaVetin eläinlääkäri Suvi Heinola vieraili Radio Kompassin jututettavana.

Radio Kompassin yrittäjäradiossa tutustuttiin tällä viikolla Jyväskylän Seppälässä sijaitsevaan Eläinklinikka Almavetiin. Yrittäjä Suvi Heinolan mukaan eläinlääkäreiden kohdalla voidaan puhua tietynlaisesta kutsumusammatista.

– Meidän kurssilla eläinlääkiksessä 97 % kertoi aina halunneensa eläinlääkäriksi. Suurimmalla osalla rakkaus eläimiin on suurin juttu, miksi tätä työtä tehdään.

Kutsumusammatista puhuttaessa Heinola nostaa kuitenkin eläintenhoitajat vielä lääkäreidenkin edelle.

– He ovat kyllä niin täysin omistautuneita työlleen ja välittävät eläimistä, että menevät meistä lääkäreistäkin ohi.

Heinolaa jututtanut koirakammoinen Radio Kompassin tuottaja Henri Berg kysyi naiselta, voisiko koiria pelkäävä toimia eläinlääkärinä

– Periaatteessa joo, mutta kyllä se hieman hommaa hankaloittaisi. Varsinkin isojen kanssa työskennellessä ongelmat kehittyvät, jos itse pelkää. Se voi aiheuttaa levottomuutta myös eläimessä.

Heinola on välttynyt työssään koiranpuremilta, ja ne ovatkin melko harvinaisia tapauksia. Hänen mukaansa isot koirat eivät automaattisesti ole haastavampia kuin pienet.

– Pienet koirat voivat olla arvaamattomampia. Koko ei ratkaise.

Eläinklinikka Almavet on alan tuorein tulokas Jyväskylässä ja avasi ovensa vapun jälkeen Seppälän uuden Prisman lähettyvillä.

Alkuperäinen artikkeli ja radiohaastattelu löytyvät tästä linkistä >

%d bloggaajaa tykkää tästä: