AlmaVetin veripankki palveluksessanne!

Suomessa on 3 toimivaa koirien veripankkia: Helsingissä, Tammistossa ja Hattulassa. Ylpeinä ilmoitamme, että olemme aloittaneet vastaavan toiminnan nyt myös AlmaVet-klinikalla Jyväskylässä.

Logistisesti Jyväskylä sijaitsee keskeisellä alueella, joten pystymme vastaamaan keskisen ja pohjoisen Suomen verivalmistetarpeeseen. Tavoitteenamme on, että klinikalla olisi jatkuvasti saatavissa luovutuskelpoisia punasoluja sekä plasmaa.

Mitä on veripankkitoiminta?

Verenluovutus on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Luovuttajille ei koidu kuluja ja vastaanottajat maksavat siirrettävästä verestä ainoastaan sen keräyksestä aiheutuvat kulut. Klinikkamme sitoutuu myös luovuttamaan verta eteenpäin.

Luovuttajakoirilta otettava veri erotellaan klinikallamme kolmeen osaan: punasoluiksi, valkosolu-ja trombosyyttifraktioksi sekä plasmaksi.

Kenelle?

Kullekin erotellulle osiolle löytyy oma tarvitsijansa. Plasmaa voidaan käyttää vakavasti sairaiden potilaiden tukihoitona, tai jos veren hyytymisen kanssa on ongelmia (esim. rotanmyrkkymyrkytys tai kyynpurema). Punasoluja puolestaan tarvitsevat ensisijaisesti anemiasta tai vakavasta verenhukasta kärsivät potilaat kuten traumapotilaat, immuunivälitteiseen anemiaan sairastuneet tai leikkauspotilaat. Valkosolufraktiota voidaan käyttää vakavien tulehdussairauksien tukihoitona.

Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon. Uuden, modernin veripankin myötä klinikkamme potilasturvallisuus paranee entisestään. Keräämme luovuttajat lähialueen kasvattajien ja lemmikinomistajien koirista.

Minkälainen koira voi luovuttaa verta?
– terve
– suositusten mukaan rokotettu ja madotettu
– helppo käsitellä
– iältään 2-7-vuotta
– paino vähintään 25 kg
– ei ole saanut verensiirtoja aiemmin
– on toivottavaa, että narttu ei ole saanut pentuja

Ensimmäisellä kerralla luovuttajakoiralta otetaan verinäyte, josta tutkitaan veriryhmä ja verenkuva. Lisäksi koiralle tehdään kliininen yleistutkimus.

Miten verenluovutus tapahtuu?

Verenluovutusta varten luovuttaja rauhoitetaan. Luovutettava veri, 450 ml, otetaan koiran kaulasuonesta. Verenluovutuksen ajan luovuttaja saa suonensisäisesti nestettä korvaamaan luovutun verivolyymin. Keräystoimenpide on luovuttajalle vaaraton, eikä siitä aiheudu luovuttajalle kuluja.

Haluatko ilmoittaa koirasi luovuttajaksi?

Haemme jatkuvasti uusia verenluovuttajia, jotka haluavat auttaa. Anna arvokas lahja elämälle ja ilmoita koirasi luovuttajaksi AlmaVet-klinikalle sähköpostitse os. veripankki@almavet.fi.

Lisätietoja saat myös puh. 029 1700 165.

Veripankin uutisia päivitämme sen omille facebook-sivuille facebook.com/koirienveripankki

%d bloggaajaa tykkää tästä: