AlmaVetin veripankki koirille

Koirien veripankki

Harvinaista, mutta sitäkin tärkeämpää 💙💚
 
Veripankkitoiminnan tavoitteena on, että klinikalla olisi jatkuvasti saatavissa luovutuskelpoisia punasoluja sekä plasmaa keskisen ja pohjoisen Suomen verivalmistetarpeeseen. Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon.
Veripankin myötä AlmaVetin potilasturvallisuus on korkeaa tasoa.
 
Keräämme luovuttajat lähialueen kasvattajien ja lemmikinomistajien koirista. Jos koirasi on 2-7- vuotias, terve, rokotettu ja madotettu, helppo käsitellä, vähintään 25kg painoinen ja ei ole saanut verensiirtoja aiemmin, on se luultavasti kelvollinen luovuttaja. Nartuilla olisi lisäksi toivottavaa, ettei ole saanut pentuja. Ensimmäisellä kerralla luovuttajakoiralta otetaan verinäyte, josta tutkitaan veriryhmä ja verenkuva. Lisäksi koiralle tehdään kliininen yleistutkimus.
 
Verenluovutusta varten luovuttaja rauhoitetaan. Luovutettava veri, 450 ml, otetaan koiran kaulasuonesta. Verenluovutuksen ajan luovuttaja saa suonensisäisesti nestettä korvaamaan luovutetun verivolyymin. Keräystoimenpide on luovuttajalle vaaraton, eikä siitä aiheudu luovuttajalle kuluja.
 
Haemme jatkuvasti uusia sankareita verenluovuttajiksi. Anna arvokas lahja elämälle ja ilmoita koirasi luovuttajaksi AlmaVet-klinikalle sähköpostitse veripankki@almavet.fi
 
Lisätietoja saat myös puhelimitse klinikan aukioloaikoina 029 1700 165.
 
Seuraa myös Koirien veripankkia Facebookissa 🐾
%d bloggaajaa tykkää tästä: